neljapäev, 13. november 2014

HAIGLAST VÄLJAS ...

südamearst läks puhkusele, kirurg ka, seega kirjutas mind haiglast välja hoopis teine südamearst.

Palatikaaslased said kõik juhendi edasiseks tegevuseks. No eks siis ma saan ka, et ei tohi naist liiga palju vaadata ja poekotti tassida, trepid ... dokumentides oli, et tervis rahuldav, poekoti tassimisest aga midagi välja ei tulnud. Ju siis rinnakorv ja lihased ei olnud veel nii palju taastunud, et raskustega tegeleda.

Kui dokumendid valmis said siis egas mökutamist polnudki. Sa võid ju üritada kangelane olla, aga kui ei jaksa siis ei jaksa. See tõdemus tuli/tuleb hilisemalt väga tõsiselt esile. Töövõimetuse taotlemisel eksperdid võiks ka sellest aru saada.

Haiglast välja sain mõni päev enne augusti, ajaleht kirjutas, et peaks juba seeni olema. Naisele musud ja riided kokku ja maale ja seenele, linna piirilt viimasest apteegist ravimid (no enamvähem oleks ravimid unustanud, haiglas tuuakse ju õkva öökapile). Esialgu oli tablette nii 5 erinevat. Sügisel lisandus episoodiliselt juurde ja kohati oli kokku 13. Selle postituse kirjutamise hetkel 6+1. See 6+1 tähendab seda, et nädalavahetusel asendan sellest kuuest ühe välja: hüperkaleemia, so ära söö rohelist köögivilja (koori kurgid ära). Kõrge kaaliumi tulemus on rämedalt süda paha tunne (naised, rasedusaegne sama teema). Furosemiid abiks.

Kuniks tuli autoga sõita (alguses oli harjumatu esimene päev) oli jaksuga kõik ok. Metsas aga (sõitsin haiglast "vabanedes" õkva vanematekoju) ... sai kõmbitud, seeni oli palju, väga palju, mida palju polnud oli jaks. Parim puhkus. AGA ... pulss langes liiga alla ja siis oli surma tunne ... ema muidugi jooksis edasi-tagasi, nüüd hakkab tema poeg surema. Ei surnud ma kuskile, magasin. Magan vajadusel sellisel juhul ka edaspidi.

Kuskil oktoobris vist, sattus pihku südamehaigete taastusravi infopaber. Läbi erinevate raskuste sai siiski asi korda aetud, so end taastusravile möllitud (Haigekassa maksab selle kinni). Kui too ettevõte oma korraldust pisutki paremaks muudaks, oleks neil kliente kindlasti rohkem. Aru ei mõista, kuidas sinna ratastoolis saaks.

Enesetunde põhjalt tundub, et läksin liiga vara taastusravisse, rinnak andis tunda ja see õudne väsimus. Keset tööpäeva magada ei olnud mingi probleem.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar