pühapäev, 14. august 2016

MUU VAHEPEALNE UURING
Viimasel EHHO uuringul ei olnud arst rahul vereanalüüside põhjal minu maksaga. No misasja siis nüüd, järgmine organ annab otsad? Kui tavaliselt on arst saanud uuringu suht koht kiiresti siis nüüd pidi ootama augusti alguseni. Kes kannatab, see kaua ka elab, ütleb vanasõna.

Hea, et varem kohale jõudsin, sai varem ka uuringule. Ma tavaliselt õkva ukse taga ei istu, kuskil eemal, et saaks oma asjadega toimetada (telefonis tööemailid). Tädi tuli uksest ja vahtis millegipärast ainult ühes suunas ja karjus mu nime. Huvitav küll, kuidas see delikaatse isikuinfoga kokku läheb? Ma saan aru, et kisab mingit minule antud järjekorranumbrit.

Ei olnudki midagi uut ja huvitavat, tavaline ultraheli uuringuks mõeldud ruum. Aparaat tundus ise "kõhnem", kui südame EHHO tegemisel kasutatav. Käsutati siis särk seljast, ma võtsin taskud ka tühjaks, juba vaadati kahtlaselt, siis jalatsid, oma mugavuse tõttu.

Käsutati sellili lavatsile, minge veel ülespoole, veel veel ... padi peaks jääma pisut õlgadest allapoole. Huvitav maksa uuring küll. Kui oleksin naisterahvas siis tissid taeva poole kõrgumas ja maksauuring. Siis tuli üllatus: hakati edasi-tagasi saagima kaelaveenide peal. Ma siis uurisin, et maks on ju mujal. Mulle vastati vigases eesti keeles vene keele varjundiga, et maksma ei pea, haikekjassa maksma. No selge! Üldiselt pole mul segakeele vastu midagi, aga kui ei oska eesti keeles, küsi, mis keeles, ma räägin nii mõndagi keelt, saab ehk hakkama. Lisaks vajadusel tahvel abiks.

Siis käsutati küllili, silmad seina poole. Siis  täpselt risti vastupidi küllili. Vaatasin siis seda UH aparaati ja ... jeerum küll, nr 16 UH nühkimise pea oli veel sinaka silikooniga määrdunud, kellegi mustad rõngas karvad selle silikooni sees paistmas.  Ja see sinakas silikoonikaka oli osaliselt ka nende nühkimiste pea hoidikud ära määrinud. Tõeline tase, põhjapoolne suur haigla?

Ma ei hakanud märkust tegema, niikuinii aru ei saa ja isegi kui vene keeles märkus teha siis krt teab, milliseid perverssusi mu kallal veel toime panevad. Mina ju ei tea, millega see maksa uuring lõppeb.

Järgmisena paluti püksid allapoole lasta. Ma siis tegin rihma lahti ja nööbi ka ja luku ka ja ... noor vene neiu pani kenasti alukate kaitseks salfakad ja käskis lõdvaks lasta. Sekund hiljem täpsustas, et kõhulihased, ise näost õrnalt roosa ... no eks me siis laseme, lõdvaks.

Lõppeks olin ma ühtlaselt üle kere tollesama sinaka silikooniga koos, lavatsi ja minu vahel olnud paber lohises minuga kaasa, õe poolt pihku surutud salfakanutsakuga sai end puhtamaks nühitud, viskasin need salfakad samas lavatsi peale, tolle läbiimbunud paberi peale. See hunnik kästi mul endal (jah, patsiendil) kaks meetrit eemal olevasse prügikasti toimetada, õel endal kuumikindad käes. Huvitav küll, mille eest nemad palka saavad?

Keset uuringut oli naljakas seik, kus mingist kõrvaluksest tuli sisse lontis põlvedega ja mingis välja veninud ürbis naisterahvas, ilmselgelt haigla töötaja, kõndis (umbes nagu pingviin, kellel on pulk kuhugi strateegilisse kohta pistetud) siis uuringuruumis meie juures ja korrutas enda ette vene keeles: ma kaotasin patsiendi ära. Oli selgelt aru saada, et tegelased arvasid, et ma ei valda vene keelt, aga peale mõnda nende endi lolli nalja ja minupoolset muiet ... khm, lonkiv tädi kadus ja saadi aru, et saan väga hästi vene keelest aru. Et siis selline piinlik moment.

Aga muidu igati vinks vonks, seletati, näidati, kuidas mida teha jne, et tulemus oleks parim.

2 kommentaari:

  1. Elan kaasa. Täiega, südamest! Paluks hakata käsikirja koostama, jään ootama ühte ülipõnevat, elulist, mõnusa huumoriga vürtsitatud meditsiinilist raamatut :) Kõike paremat ja jõudu edaspidiseks!

    VastaKustuta
  2. Võtke siis mugavam asend, sest homme lõigatakse varvast ja 06 sept on kardiokirurgi vastuvõtt (ei, ei ole järgmised 160 päeva ühtegi vaba aega, ei ole ... muidugi ei ole)

    VastaKustuta