pühapäev, 5. september 2021

Sept 2021 ja vitsa andmine

 Sept 2021

Vitsa andmine on hetkel täies hoos ja oodata tuleb lihtsalt erinevaid vastuseid. Näiteks teabenõuded ja siis haigla andmekaitsespetsialisti selgitustaotlused jne. Viimase osas on johtuvalt seadusest aega 2 kuud vastata. Kujutage nüüd ette, et teie epikriise on niisama uurimas käinud kümmekond arsti, vastuste saamiseks läheb terve aasta (ei tohi panna mitut nime ühte avaldusse, hiljem saate ise ka aru, miks). 

Andmekaitse Inspektsiooni (AKI) tegelane muidugi laiutab käsi, et on jah vist pisut kõver seadus, aga midagi pole teha. Telefoni teel ärge nendega suhelge, udu kuubis. Ainult läbi teabenõude, nii sain oma valdusesse sekkumistaotluse vormi. Ootame siis haigla vastused ära ja siis paugutame AKI abil.

Vahepeal sai pisut suheldud ka perearstiga ja sealt suunalt tuli ainult positiivseid mõtteid/lahendusi. Mul on perearstiga väga vedanud. Aga eks kui on midagi positiivset siis on ka midagi negatiivset: kaks eriarsti (õigemini küll nende õekesed oma arulageduses) on pannud vastuvõtuaja ühele kuupäevale ja suht koht samale kellaajale. Aga mitte samas haiglas, pean (Töötukassa otsusega raske liikumispuue) jõudma ühistranspordiga teise linnaosa otsa. Ilmselgelt ei jõua ja nüüd ootab ees humoorikas ja põnev vaidlus, kes siis oma vastuvõtu aja ära muudab.

Vahepealsed "uuringud" on viinud selleni, et kardiokirurgi vastuvõtule saaks kohe septembris, aga kuna kardioloog on laisk ja pole vastuvõtu aega määratlenud (ega ta pole seda viimased 10a ise omal algatusel vast kunagi teinud) siis ei saa kummagi vastuvõtule. Pulmonoloogia on selles haiglas (põhjapoolse Eesti üks suurim) vist üldse välja surnud.

Erinevatel põhjustel tuli üle vaadata osalise töövõime eksprtiisi otsus (viimati määrati 5 aastaks) ja sealt ilmnes eksperdi arvamustest ikka väga palju jaburdusi, aga see oleks juba uus postitus ...

LISATUD: AKI vastus oli stiilis, a la "aasta alguses digiloos sobramine põhjustabki sügisel vastuvõtuaegade saamise". Loomulikult vaidlustasin. Loomulikult kuu möödudes saabub vastus, et pikendatud veel mingid kuud vmt.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar