neljapäev, 4. juuni 2015

UNI ja HAMBAD
Otsustasin vana teemat enam mitte täiendada ja alustada uue peatükiga.

Eriti peaks see meeldima hambaremondifirmale, sest minu arvates tundub olevat tegu ühe hästi toimiva ettevõttega, mida ka ise soovitaks. Täna sai täitsa planeeritult jälle kohal käidud ja mõningase vestluse tulemusel ka sihid seatud. Arstil oli lausa pilt kuvaril, täitsa minu hambad olid.

No nii ... tuimestus, ei, proovime seekord ilma. Ja õkva augukese algesse ja valu. Aga alge olla nii väike, et seda küll hetkel lahti puurima ei hakka jne ... nonoh, mina pole arst. Ja kassanäed imet, ei olnudki rohkem aukusid ja nii edasi. Edasi hambakivi eemaldamine õrna käega. Ja kusjuures oligi õrna käega.

Igatahes, viis pluss värk.

UNE-ga on sellised sündmused, et nagu õde ütles, nii ka on. Maksimaalselt kaks päeva jätad vahele ja siis on jälle algusest peale harjumine kompressoriga. Vanemaid mul enam järsku pole, tuleb maal usin olla ja seetõttu see kaks ööd vahele jäigi. Unustasin aparaadi linna.

Aparaadil on üks hea funktsioon, so AHI näitaja. See peaks ajapikku kulgema alla väärtuse nr 5. Ühikuid ma ei tea.
Magamine näeb välja nii: mask pähe, ettevaatust väljaveninud (1 kuu kasutuses) pearihmadega, aparaat ise tuvastab hingamise (väga mõnus), voodisse teki alla, siis oota, kuniks nina hakkab sügelema maskis ... krabad pärast pikka võitlust maski peast ja sügad nina, hingad veel, sügad veel ... ja kell kaks öösel vaatad viimati kella ja ehk tuleb uni. Soe soovitus: kõrgematel AHI väärtustel hoidke suu kinni, hingake läbi nina.

Oluline on, et magad ülerõhu olukorras vähemalt 4,5h. See on mul ka õnnestunud. Lõppeks harjub kõigega. Väikseim AHI on olnud 0,7. Siis tekkis küll tunne, et see mask ja voolik on täiesti tarbetud, segavad magamist, sest ma magasin oma pikima une viimase ... 7a jooksul. Ja järgmisel ööl oli AHI väärtus 4,7. Lühike öö oli ...

Tavaliselt ongi nüüd nii välja kujunenud, so rütm, et miski hommikul kell 5 võtan maski ära (aparaat jääb ise seisma) ja magan tund kaks ilma. Need viimased on eriti magusad ...

ja energiat on ikka rohkem ... vägagi palju rohkem. See annab psühholoogiliselt palju juurde soovile liikuda, aga kuna füüsilise puude tõttu tervises liikumine keeruline siis tekib ka väsimus kiiremini, ja ka sügavamalt. Trepid, minge eest ära!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar